Home
Algemene info
Onze omgeving
Slideshow
Berg Wandelingen
Het weer
Bereikbaarheid
Prijs & Service
Contactformulier
Fotoalbum
Beschikbaarheid
Gastenboek
Links
Sitemap

 

  

 Sierra de Tejada en Almijara

 De ligging van het huis aan de rand van de Sierra de Tejada maakt het uitermate geschikt als uitvalbasis voor de sportieve natuurliefhebber. Zo zijn er schitterende wandeltochten naar de top van de Maroma (2063m) of de Pico Lucero (1776m) mogelijk.

De 3 spaanse witte dorpjes Cómpeta, Canillas de Albaida en Archez bevinden zich op ca 15 min. afstand en ter plaatse kan men boodschappen doen of in een van de vele restaurantjes en tapasbarretjes zich tegoed doen aan een menu del dia met een heerlijk glas locale Moscatel wijn.

 Uitgebreide winkelmogelijkheden zijn er op ca 30 min. afstand rijden aan de kust bij Velez Malaga met grote shopping centra. Steden als Nerja en Malaga bieden met hun vele stranden ook goede mogelijkheden om van de zon te genieten, die aan de Costa del Sol 330 dagen per jaar schijnt.

Op  1.5 uur afstand rijden ligt Granada, waar men het schitterende Alhambra kan bezichtigen of via de toegangsweg naar de Sierra Nevada de hoogste bergtoppen Pico Veleta (3394m) en Mulhacien (3482m) van het iberisch schiereiland kan beklimmen.

De slideshow toont een paar fotos van de bezienswaardigheden in de omgeving.

Top